Alla inlägg den 22 maj 2011

Av Matilda - 22 maj 2011 11:28


Det är en djungel det här med att ha småsmåbarn.


Nu har vi ju detta med amningen, eller maten kan vi kalla det - hur fan vet man att ungen får i sig det den behöver, jag är ju rädd för att han inte får i sig så han bli proppmätt, för ger jag tillägg efter han ammat klart så forsätter han att äta.Jag är ju rädd för att han sriker för att han är hungrig, fast nå vet jag ju att han har magknip .. men tänk om det är en kombination ? Igår kväll gav vi ersättning åt honom och han var inte ledsen som han brukar vara, han hade EN gråttimme, MAX! Sen sov han från nio till elva, då han fick tillägg - sen sov han till fem.


Nu gjorde jag en liten undersökning, jag pumpade - men fick bara ut 40 ml på ett bröst !? Visst när jag började handpumpa så kom det fortfarande ut lite grann, men när jag höll på med pumpen så hände de typ inget, någon droppe på flera flera flera pump.


Nu är jag ju jätte nojjig, sen att han inte ökat i vikt något gör ju så att jag känner ännu mer den där känslan "tänk om han inte får i sig det han behöver?".  Och har han gått upp på onsdag så kanske det är tack vara all ersättning han ändå fått i sig ? GAAAAAAH!


Visst, han suger ju. Han suger ju i en halvtimme, ibland mer - suger han trots att det inte finns något? Han somnar efter, somnar han för att han är mätt eller för att han helt enkelt är slut av allt förgäves sugande ? Jaaaaaaaaaa. ... ?

Nä, amningen kanske får bli er en sån här trygghetsgrej, lite snutt och så på morgon och kväll .. sen får han MAT resten av dagen. Att amma är faktiskt lite mysigt, men inte om man ska känna sig osäker och så, då blir det bara stress.


Äh, detta är bara ett "skriva av sig" inlägg. Vad jag sen kommer att göra är en helt annan sak, vill bara att min lille ska må bra :)




Ovido - Quiz & Flashcards