Alla inlägg under maj 2011

Av Matilda - 23 maj 2011 11:32


Rätt jobbig låt, men ändå så bra ? ;)


Wille säger att han leker med Edwin, undra hur kul lek det kan vara ?

Eddie ligger i babygymmet och Wille sitter brevid och surrar en massa, han säger även att de leker att Edwin är en hundvalp ;P haha. Jaja, kul att de "börjat leka" ;P .


Nu tänkte jag värma lite lunch åt mig och Wille, sen tror jag att vi ska gå ut och göra något .. kanske gå en vända till stan eller så går vi sedan och möter pappsen.


En annan grej. Mina brÖn kändes tomma i morse, annars brukar de kännas sprängfärdiga, men idag var det som om jag nyss hade tömt dom typ. Läskigt, fast det kanske blir så när man ammat ett tag, trots att det finns mkt ? Äh.


Jo en annan grej !

- 12 kg ..   & imorgon blir minigossen 3 veckor. Borde gå så fort att gå när i vikt i vanliga fall också när man vill tappa kilon :P


NU MAT !

Av Matilda - 23 maj 2011 09:29


Vilken natt alltså .. me like !

Lille Eddie har sovit från ca 00.00 till 07.15, härligt !

Sen somnade vi om och sov till 09.00 :) Jag ska inte klaga över att jag inte får sova på nätterna, då skulle jag ljuga. Meeeeen, vi får väl se hur länge det varar - vipps så ändrar han väl sina sovrutiner. Fast jag är ju glad så länge det varar !


Två things to do idag:

* Utvecklingssamtal

* Födelsedagskalas


Nu frulle !

Av Matilda - 22 maj 2011 11:28


Det är en djungel det här med att ha småsmåbarn.


Nu har vi ju detta med amningen, eller maten kan vi kalla det - hur fan vet man att ungen får i sig det den behöver, jag är ju rädd för att han inte får i sig så han bli proppmätt, för ger jag tillägg efter han ammat klart så forsätter han att äta.Jag är ju rädd för att han sriker för att han är hungrig, fast nå vet jag ju att han har magknip .. men tänk om det är en kombination ? Igår kväll gav vi ersättning åt honom och han var inte ledsen som han brukar vara, han hade EN gråttimme, MAX! Sen sov han från nio till elva, då han fick tillägg - sen sov han till fem.


Nu gjorde jag en liten undersökning, jag pumpade - men fick bara ut 40 ml på ett bröst !? Visst när jag började handpumpa så kom det fortfarande ut lite grann, men när jag höll på med pumpen så hände de typ inget, någon droppe på flera flera flera pump.


Nu är jag ju jätte nojjig, sen att han inte ökat i vikt något gör ju så att jag känner ännu mer den där känslan "tänk om han inte får i sig det han behöver?".  Och har han gått upp på onsdag så kanske det är tack vara all ersättning han ändå fått i sig ? GAAAAAAH!


Visst, han suger ju. Han suger ju i en halvtimme, ibland mer - suger han trots att det inte finns något? Han somnar efter, somnar han för att han är mätt eller för att han helt enkelt är slut av allt förgäves sugande ? Jaaaaaaaaaa. ... ?

Nä, amningen kanske får bli er en sån här trygghetsgrej, lite snutt och så på morgon och kväll .. sen får han MAT resten av dagen. Att amma är faktiskt lite mysigt, men inte om man ska känna sig osäker och så, då blir det bara stress.


Äh, detta är bara ett "skriva av sig" inlägg. Vad jag sen kommer att göra är en helt annan sak, vill bara att min lille ska må bra :)




Av Matilda - 20 maj 2011 21:42


Ursäkta mig för min dåliga uppdatering, men jag har varit på väg flera gånger att sätta mig ner här för att sända iväg ett inlägg för jag har känt att jag har massor på hjärtat men det tar som ändå stopp .. vet inte vad eller hur jag ska skriva.


Men nu gör jag iaf ett försök att få ihop något iaf :)


Har en väääldigt ledsen Edwin på kvällarna, magdropparna verkar inte funka ... ännu iaf. Visst, har pruttar en jävla massa mer nu, som om han får ut mkt mera luft men tydligen ändå inte tillräckligt, för han skriker ... mellan åtta och tolv är hans skriktimmar .. på riktigt. Idag har han även varit ledsen vid några fler tillfällen men ändå inte så pass att han inte gått att trösta.


Det var/är en större omställning än vad jag kunnat ana att bli tvåbarnsmamma, men underbart givetvis !


Sen blir jag så stressad då jag sitter här, när Eddie är såååå arg. Jag kan inte slappna av och går mer än gärna och tar över tröstandet bara för att det ska kännas som om jag iaf försöker, jag kan inte bara sitta vid sidan om, hur bra jobb Danne är gör - utan resultat dock many times, precis som för mig !


Snart BB.

Sen sova.direkt

Av Matilda - 18 maj 2011 15:26


ja, jag var på väg och hämta hem Wille från dagis men då jag kom fram till bilen så såg jag att vi fått punktering, trist! Jaja, nu blev det att köpa nya däck ändå .. vi skulle ju "fuska" och skjuta på att köpa nya däck till nästa sommar .. men tji fick vi ! Så går det ..



Nu sitter Wille och gnäller och kallar mig för "dum-olle". Jahapp !

Ska kila ... måste börja fundilera på nå mat också. Äh, inget att fundera över, det blir väl köttbullar och mackisar idag, tråkigt men så är det ibland.


Av Matilda - 18 maj 2011 12:21


Här hemma sprakar och brakar det i lillemans blöja, så höga och så mycket luft det kan finnas i en sån där liten kropp, haha ! :)

Söt är han där han ligger helt soft och pruttar lite .. hihi.


Själv håller jag på att sätta ihop en playlist på grooveshark, nu när spotify ska börja ta betalt så får man hitta sig något annat, snål som man är ;)


Undra vad jag nu ska hitta på ? Eller ja, jag vet precis vad jag ska göra allra först innan någonting annat, det är något så roligt som att byta blöja :)


Sen får vi se .. kanske går en sväng på stan .. näe, hur kul är det utan pengar ? Nä, det där med ögonshopping är inte min grej, det är tråkigt ju - då kan jag ju lika gärna stanna hemma ;)


Ny blöja ja ... hej.

Av Matilda - 18 maj 2011 09:59


Edwin vaknade 06.30 och var hungrig, gav honom käk - sen somnade vi om. Klockan ringde väl en kvart senare .. ok, kanske en halvtimme senare. Då var det dags att väcka Wille, gav honom frukost, hjälpte honom att klä på sig osv .. sen när Wille var redo "väckte" jag lillebror, han låg ju ännu och sov. Böt blöja och bökade på honom kläder och ytterkläder, sen ner i bilstolen - därefter drog vi ! Han vaknade inte, han bara knorrade till några gånger och tyckte väl vi var tokiga som är ute och flänger istället för att ligga och sova/gosa hemma ;)


Wille pussade lillebror hejdå och vi for hem igen.

We did it :)


Förresten, vem fan äre som har beställt SNÖ idag ? Skärpning !

Av Matilda - 17 maj 2011 20:29

 ... vad fult det ser ut, stavas det verkligen så, handduken?


Nåmen iaf, idag är då ingen bra dag - usch nej. Jag vill bara grina, är det inte den ena som skriiiiiiker så är det den andra som gör preciiiiis tvärtemot vad man säger. ÅH JÄVLA SKIT! - är mest arg på mig själv egentligen, som ens låter mig själv bli irriterad, varför blir man det? Borde ju gå tiotusen gånger mer energi åt det än att ta allt med en nypa salt och några andetag ... näe. Skit också, nu vill jag att båda bara ska sova, minsta gör det men den stora ligger fortfarande och skriker och gnäller i sitt rum !

Hade ju varit skönt om de gjort det samtidigt, men nej, sen när Wille blir tyst så kommer Edwin vakna och sätta igång och skrika. Men sånt är livet, åh vad roligt det är att ha barn, just såna här stunder.. mjooo ...

Ok, det är det underbaraste som finns att ha barn, men såna här gånger är dom billiga ;)


GODNATT !

Ovido - Quiz & Flashcards